Datum: 12 juli, 2016 Författare: admin Kategori: Portfolio

En ny uppdaterad och redesignad version av musiksiten liveband.se är under utveckling. Siten bygger som tidigare på guidning till livemusik och liveband i närheten. Förutom spelningar och gig listas närliggande områden som livescener, musikaffärer, liveklubbar, replokaler, studios och lite utökade nyheter. Webbplatsen ligger nu uppe på en publik ”stage-miljö” för tillfället. Tankar går kring huruvida webbplatsen ska ha liknande funktionalitet som tidigare, dvs möjligheter till egen inloggning (oAuth + egen autentisering) för att kunna lägga in egna spelningar bl.a. Det återstår att se.

Besök sidan: www.liveband.se – BETA VERSION

Lite fakta kring siten och utvecklingen såhär långt

Webbplatsen är byggd utifrån MVC-principer och har således blivit ett eget litet MVC-ramverk. Siten är således uppdelad i Models, Views och Controller. Därtill finns ett litet routing system som tar hand om url-requests och gör att siten blir sökmotorvänligare genom snyggare URL:er. Språk som används i utvecklingen är HTML5, CSS3, PHP, Javascript, jQuery, SASS. Siten ligger på en virtuell server hos Oderland idag men kommer senare att flyttas till Digital Ocean.

Databas som är använd är MySQL och PDO används i applikationen för att göra förfrågningar mot databasen.

Skärmdump över strukturen idagsläget

liveband_struktur