Om mig

Mitt namn är Tomas Carlsson och jag är en högskoleutbildad webbmaster. En bred yrkesroll där mitt fokus har varit webbutveckling. Jag har även jobbat som webbutvecklare, webbdesigner, SEO-konsult och grafisk designer. I mitt arbete fokuserar jag på användar- och sökmotorvänliga webbplatser och applikationer byggda med affärsnyttan i fokus. I flera år har jag byggt webbplatser och försöker hela tiden anpassa mig och lära mig nya tekniker och standarder.
Jag jobbar även en del med SEO och Internet Marketing samt gjort undersökningar/mätningar av webbplatsens användning och implementerar förändringar beroende på beteende. Verktyget jag brukar använda är i första hand Google Analytics.

Arbeten

Sedan januari 2017 jobbar jag på säkerhetsföretaget TrueSec där jag har rollen som Webbansvarig / Senior Webbutvecklare med fokus på WordPress. Ansvar och arbetsuppgifter är uppdelat på webbutveckling (WordPress och Frontend), webbdesign, sökoptimering, medarbetarsupport, webbanalys, kvalitetssäkring, projektledning, systemutveckling etc. Innan min nuvarande anställning har jag jobbat som Webbmaster på Barncancerfonden (Inom Kommunikationsavdelningen) under några år samt även haft roller inom webb, utveckling, grafisk design SEO på andra företag, reklambyråer samt även frilansat som konsult inom webb, design och SEO. Mer om detta finns i min CV.

Studier

Jag påbörjade 2009 en högskoleutbildning samtidigt som jag startade mitt egna företag. Jag följde ett program som heter Webbmasterprogrammet vid Högskolan Väst och två år senare tog jag ut min examen med Informatik som huvudinriktning. Utöver det har jag även läst flera olika fristående kurser vid andra universitet, också de inom webb och programmering. Även 2,5 års heltidsstudier inom det så kallade kunskapslyftet genomförde jag efter gymnasiet med fokus på reklam, design och webb. Mer om detta finns på min CV nedan.

CV.pdf

Personligt

På den fria tiden tränar jag gärna. Gym, pingis, innebandy och badminton några av de saker jag utövar. Dessutom gillar jag sport generellt. NHL och Premier League är ligor jag följer.
Jag har även ett intresse för  livemusik och liveband. Således håller jag på och utvecklar en webbtjänst som ett hobbyprojekt. En beta-version av denna tjänst är lanserad på www.liveband.se för den som vill följa projektet. Samarbeten inom projektet eller liknande kan vara intressant.
Sedan umgås jag givetvis mycket med min familj.

med vänliga hälsningar
Tomas Carlsson